QO'ZIQORIN VA XANDONPISTALI KATAIFIDAN GAZAK

/ 5
212 Kkal / 100 g
30 min
QO'ZIQORIN VA XANDONPISTALI KATAIFIDAN GAZAK

Ingredientlar

8 порций
to’g'ralgan shampinyonlar1 ban.
grek yogurti200 g.
qaymoq80 g.
xandonpista50 g.
porey piyozi2 dasta
kataifi xamiri300 g.
quritilgan oregano1 chimdim
Ta'bga ko'ra tuz
Ta'bga ko'ra tuz murch
kinza1 bog’
qirg’ichdan chiqarilgan parmezan100 g.
zaytun moyi3 osh qoshiq

Ovqat pishirish

1. Poreyni zaytun moyida oltinrang bo'lgunga qadar qovuring, qo'ziqorinlarni qo'shing va yana 7-8 daqiqa qovuring, qaymoq soling, oregano, tuz seping, aralashtiring va qaynatib oling. 2-3 daqiqa qaynatib oling. Olovdan oling, maydalangan parmezan qo'shing, aralashtiring.
2. Kataifi xamirini silikon gilamchaga yon tomonlari bo'lgan kichik uyalar shaklida listga qo'ying. O'rtasiga qoshiq bilan qo'ying masalliqlarni qo’ying, maydalangan xandonpista seping, zaytun moyi suring va 200° C da oltinrang bo'lguncha pishiring.
3. Sous: kinzani mayda to'g'rang, yogurt bilan aralashtiring, ozgina tuzlang, murchni maydalang, aralashtiring. Sous idishiga soling.
4. Sous bilan issiq qilib torting.
Kataifi xamiri qadoqda muzdan eritilishi va pishirish vaqtida nam mato ostida saqlanishi kerak, aks holda u juda tez quriydi. Odatda shirin desertlar undan tayyorlanadi, lekin u shirasiz masalliq bilan ham juda mazali bo'ladi.

Retseptga baho bering

1
2
3
4
5

Ushbu toifadagi boshqa retseptlar

Saytda bundan tashqari