TAILANDCHA KARRI SHO’RVASI QO'ZIQORINLI VA DENGIZ MAHSULOTLARI BILAN
Ingredientlar
2 порций
to’g'ralgan shampinyonlar 1/4 ban.
qaymoq150 ml.
sariq karri pastasi1 osh qoshiq
tozalangan krevetkalar50 g.
kalmar50 g.
sarimsoq piyoz2 bo'lak
kokos suti150 ml.
limon o't1 ta shohchasi
kinza1 ta shohchasi
zaytun moyi1 osh qoshiq
Ta'bga ko'ra tuz
chili qalampiri (kichik)1 dona
Ovqat pishirish
1. Kalmarni ixtiyoriy qilib kesing. Sarimsoq va chili qalampirini maydalang, zaytun moyida 5-7 daqiqa davomida qo'ziqorin bilan qovuring, dengiz mahsulotlari, tuz qo'shing, aralashtiring, pishguncha qovuring.
2. Kokos suti bilan qaymoqni qaynatib oling, so'ngra karri pastasi, limon o'ti, tuz qo'shing, aralashtiring. 5 daqiqa qaynatib oling.
3. Sho'rvani idishlarga soling, o'rtasiga qo'ziqorin va dengiz mahsulotlarini qo'ying, maydalangan kinzao va quritilgan qizil qalampir bilan bezang.
2. Kokos suti bilan qaymoqni qaynatib oling, so'ngra karri pastasi, limon o'ti, tuz qo'shing, aralashtiring. 5 daqiqa qaynatib oling.
3. Sho'rvani idishlarga soling, o'rtasiga qo'ziqorin va dengiz mahsulotlarini qo'ying, maydalangan kinzao va quritilgan qizil qalampir bilan bezang.