QOVOQ VA ISMALOQLI KREM-SHO'RVA
Ingredientlar
4 порций
batternat qovog’i200 g.
yangi sabzi200 g,
shalot piyozi2 bosh
sarimsoq piyoz2 bo'lak
sabzavotli bulyon750 ml.
qora non4 bo’lak
zaytun moyi3 osh qoshiq
muzlatilgan ismaloq300 g.
Ta'bga ko'ra tuz
Ta'bga ko'ra tuz murch
Ta’bga ko’ra oq murch
Ovqat pishirish
1. Sabzi, bitta piyoz, bir sarimsoq va qovoq o'rtacha kattalikdagi kubiklarga bo'linadi. Qozonda barcha sabzavotlarni zaytun moyida 6-8 daqiqa qovuring, vaqti-vaqti bilan aralashtirib turing.
2. Bulyonning yarmini soling. O'rtacha olovda 25 daqiqa davomida qopqoq ostida pishiring. Blender bilan aralashtiring va ta'bga ko'ra ziravorlar qo’shing.
3. Ismaloq va qolgan sabzavotlar bilan ham xuddi shunday qiling.
4. Non tayoqchalarga bo'linadi, ziravor bilan aralashtiriladi va pechda quritiladi. Likopchaning bir tomoniga ismaloqli sho'rva, ikkinchi tomoniga esa qovoqli sho'rva bir vaqtning o'zida solinadi. Biroz zaytun moyi soling. Grenkalar bilan torting.
2. Bulyonning yarmini soling. O'rtacha olovda 25 daqiqa davomida qopqoq ostida pishiring. Blender bilan aralashtiring va ta'bga ko'ra ziravorlar qo’shing.
3. Ismaloq va qolgan sabzavotlar bilan ham xuddi shunday qiling.
4. Non tayoqchalarga bo'linadi, ziravor bilan aralashtiriladi va pechda quritiladi. Likopchaning bir tomoniga ismaloqli sho'rva, ikkinchi tomoniga esa qovoqli sho'rva bir vaqtning o'zida solinadi. Biroz zaytun moyi soling. Grenkalar bilan torting.