5 TA SIZLARGA YOQADIGAN YASHIL TAOMLAR

08.11.2021
Yashil rang - hayot rangi. Bu shuningdek, salomatlik rangi va har qanday diyetolog sizga aytadi: yashil sabzavotlar va o'tlar eng foydali hisoblanadi, shuning uchun ularni kundalik ratsioningizga kiriting. Buning sababini bilib olaylik: • Tarkibida xlorofill mavjud bo'lib, aynan u sabzavotlarni yashil rang bilan ta’minlaydi. Bu modda antioksidant, ya'ni organizmdagi kislota-asos muvozanatini tartibga soladi, saraton kasalligining oldini oladi va yoshlikni uzaytiradi. • Oshqozon-ichak trakti faoliyatini normallashtiruvchi, tezroq to'yishga yordam beruvchi va uzoq vaqt davomida to'yish hissini ta’minlaydigan tolalar manbai. • Yomon xolesterin miqdorini kamaytiradi va shu bilan yurak-qon tomir kasalliklarining oldini oladi. • Vitamin E yana bir antioksidant bo'lib, qo'shimcha ravishda u ko'rishga ta'sir qiladi va ko'zni yoshga bog'liq o'zgarishlardan himoya qiladi. • Gemoglobin darajasini oshiradi, chunki temirga boy. • Vaznni ushlab turishga va qomatni saqlashga sabab bo’ladi va mutlaqo barcha parhezlarga kiritiladi, agar siz vaznni kamaytirishingiz kerak bo'lsa - yashil sabzavotlarning kaloriya miqdori minimal. Yashil sabzavotlardan taomlarni osongina tayyorlash uchun muzlatgichda doimo muzlatilgan loviya, brokkoli, no'xat, ismaloq bo'lsin. Sabzavotlarning membranalariga zarar keltirmaydigan shokli muzlatish texnologiyasidan foydalangan holda ishlab chiqarilgan, ular vitaminlarni maksimal darajada saqlab qoladi. Har bir sabzavotdan bir hovuch oling, bug'da pishiring yoki bir necha daqiqa qaynatib oling, tuzilishi va rangini saqlab qolish uchun sovuq suvga solib oling. Keyin to’g'ralgan ko'katlar, zaytun, tuz va murch qo'shing, ustidan zaytun moyi seping. Va endi mukammal yashil salat tayyor - mustaqil taom yoki garnir sifatida torting.
1-09.11.png
Konservalangan yashil sabzavotlar muzlatilganlar kabi foydali. "Konservatsiya" so'zidan qo'rqmang - bu "konservantlar" ning sinonimi emas. Konservatsiya - bu mahsulotlarda bakteriyalar rivojlanishiga to'sqinlik qiluvchi va ularni uzoq vaqt davomida saqlashga imkon beruvchi texnologiya. Bonduelle konservalari tarkibida faqat sabzavot, suv, tuz va shakar mavjud. Biz yaqinda yangilik - muvofiqlik sertifikati bilan tasdiqlangan organik yashil no'xatni taqdim etdik. Shunday qilib, sizning ratsioningiz yanada foydali bo'lishi mumkin. Chiqindilar miqdorini kamaytirish va sayyoramiz ekologiyasini saqlash uchun temir bankani qayta ishlashga topshiring. Bankani qayta ishlashga qanday tayyorlash va sizga eng yaqin qadoqlash punktini topish uchun ushbu havolaga o‘ting.
Yana bir maslahat: har doim va barcha taomlarga ko'katlar qo'shing - ular juda ko'p vitaminlarga ega. Va, albatta, xushta’m o'tlar ta'm bilan taomlarni har xillashtiradi.
YASHIL SABZAVOTLARDAN 5 TA XIT
BROKKOLI, AVOKADO VA ISMALOQLI KOKTEYL
Tetiklantiruvchi va vitaminli ichimlik. Ularni ertalab ichishni boshlash mumkin, yoki siz tushdan keyin batareyalaringizni quvvatlantirish qilish uchun gazak sifatida ichishingiz mumkin. Yozda bir nechta muz bo’laklarini qo'shish juda mos keladi - ular bu kokteylni nafaqat sog'lom, balki tetiklantiruvchi ham qiladi. 60 kkal / 100 g
2-09.11.jpg
INGREDIYENTLAR: 1 qadoqda Bonduelle brokkolisi (400 g); 100 g ismaloq; 1 dona avakado; 1 dona limon; 200 ml suv RETSEPT: 1. Avakadoni tozalang. Yarim limon sharbatini siqib oling. 2. Barcha ingrediyentlarni blenderga soling va maydalang. 3. Kokteylni limon bo'laklari bilan bezatilgan holda torting.
SHOVUL, AVOKADO VA ZAYTUNLI YASHIL KREM-SHO'RVA
Ushbu vitaminli sho'rva yilning istalgan vaqtida pishirilishi mumkin - va hatto o'zgartirilishi mumkin. Misol uchun, agar siz tovuq bulyonini ishlatmasangiz, unda sho'rva parhezbop bo'ladi. Va yozda siz uni sovuq holda tortishingiz va yorqinroq ta'm uchun yangi o'tlarni qo'shishingiz mumkin. 92 kkal / 100 g
INGREDIYENTLAR: 1/2 qadoq Bonduelle yupqa to'g’ralgan yashil loviya (200 g); 1/2 qadoq Bonduelle yashil no'xati (200 g); 100 g shovul; 1 dona avakado; 450 ml tovuq bulyoni; 1 dona piyoz; 4 bo’lak sarimsoq; 50 g rukkola; 1 osh qoshiq zaytun moyi; 100 g zaytun; ta'bga ko'ra tuz; murch RETSEPT: 1. Yog'ni qozonda qizdiring hamda shaffof va yumshoq bo'lguncha mayda tug'ralgan piyozni qovuring. 2. No'xat va loviya qo'shing. 3-4 daqiqa qaynatib oling, so'ngra bulyonni quying. Vaqti-vaqti bilan aralashtirib, 10-12 daqiqa davomida pishiring. Shovul qo'shing va yana 5 daqiqa pishiring. 3. Olovdan oling, avakado va to’g'ralgan sarimsoq qo'shing, silliq bo'lguncha hammasini blenderda aralashtiring. Tuz va murch seping. 4. Rukkola va zaytun bilan bezatilgan holda torting.

3-09.11.jpg
QO’ZOQLI LOVIYA VA ISMALOQLI RIZOTTO
Italiya taomlarini tayyorlash juda oson - bu tushunarli ingrediyentlardan iborat oddiy retseptlar. Qo'shimchalarga qarab, rizotto turli xil ranglarda bo'yaladi: Pomidorda pushti, makkajo'xorida sariq yoki loviyada va ismaloqda yashil. Aytgancha, agar siz "yashil" effektni rangda ham, foydalilikda ham kuchaytirmoqchi bo'lsangiz, taomga bir oz brokkoli qo'ying. 155 kkal / 100 g

4-09.11.jpg
INGREDIYENTLAR: 1 ta qadoqda Bonduelle juda yupqa yashil loviyasi (400 g); 300 g arborio guruchi; 1 dona piyoz; 10 ta yalpiz novdasi; 5 osh qoshiq zaytun moyi; 250 g muzlatilgan ismaloq; ta’bga ko’ra murch; tuz RETSEPT: 1. Katta chuqur tovada 4 osh qoshiq zaytun moyini qizdiring va mayda to’g'ralgan piyozni oltinrang bo’lguncha emas, shaffof bo'lgunga qadar qovuring. 2. Pishirilmagan guruchni piyozga qo'shing va doimo aralashtirib, taxminan 1 daqiqa davomida pishiring.

500 ml suvni soling va taxminan 20 daqiqa davomida yopiq holda pishiring. Rizotto qalin va yumshoq bo'lishi kerak, lekin guruch bir-biriga yopishmasligi kerak. 3. Ismaloqni qaynoq suvda qaynatib oling, unga 6 ta yalpiz novdasi qo'shing, so'ng suvni to'kib tashlang va ismaloqni yalpiz bilan blenderda maydalang. 4. Loviyani qaynatib oling va chovliga oling. Bir oz sovutib oling va taxminan 2 sm uzunlikdagi bo'laklarga bo'ling (taxminan 3 dona). 5. Guruchga ismaloq, loviya, mayda to‘g‘ralgan qolgan yalpiz va 1 osh qoshiq zaytun moyini solib, tuz va murch sepib, asta aralashtirib, issiq holda torting.
YASHIL NO'XAT VA SPARJALI MUSS ESTRAGON BILAN
Nozik va yumshoq muss bayramona stolga ajoyib gazak bo'ladi. Fikr sifatida - uni porsiyali stakan yoki bokallarda torting. Aytgancha, nafislikka qaramay, taom juda sodda va tez tayyorlanadi. 78 kkal / 100 g

INGREDIYENTLAR: 1 qadoqda Bonduelle yashil no'xati (400 g); 3 osh qoshiq jelatin; 75 ml limon sharbati; 300 g sparja; 2 ta estragon novdasi; ta’bga ko'ra tuz RETSEPT: Sparjani mayda bo'laklarga kesib oling va yumshoq bo'lgunga qadar no'xat bilan qaynatib oling. Tortish uchun 6 osh qoshiq no'xatni bir chekaga olib, qolgan sabzavotlarni blenderda aralashtiring. Jelatinni limon sharbatida 5 daqiqa davomida iviting. Keyin uni eriguncha sekin-asta kichkina qozonda qizdiring. Qaynatmang. Sabzavotli pyurega jelatin va mayda to’g'ralgan estragon qo'shing, tuz soling va hamma narsani yaxshilab aralashtiring. Aralashmani qoliplarga bo'lib, kamida 3 soat muzlatgichga qo'ying. Mussni to'g'ridan-to'g'ri qoliplarda, yashil no'xat va estragon novdalari bilan bezatilgan holda torting.

5-09.11.jpg
MINI BROKKOLI, NO'XAT VA KREVETKALI POKE
Poke - bu konstruktor prinsipiga ko'ra yig'ilgan taom. KBJU bo'yicha yaxshi muvozanatlangan, vitaminlar va minerallarga boy ko'p tolani o'z ichiga oladi. Yashil poke uchun biz kerakli rangdagi har qanday sabzavotlarni olamiz, bizning retseptimizda bu no'xat va brokkoli bo'ladi. Ko'katlar haqida unutmaylik - sousga o'ziga xos ta'mli kinza qo'shing. 137 kkal / 100 g

6-09.11.jpg
INGREDIYENTLAR: 1 banka Bonduelle yosh no'xati (400 g); 1 qadoqda Bonduelle mini-brokkolisi (300 g); 200 g guruchli ugra; 1 dona avakado; 200 g qaynatilgan krevetkalar; 10 g nori chipslari; 100 g tuzlangan zanjabil; 20 g kinza ko'katlari; 1 osh qoshiq qora kunjut; 1 dona laym; 2 osh qoshiq zaytun moyi. RETSEPT: 1. Brokkolini yo’riqnomaga muvofiq qaynatib oling. Suvni to'kib tashlang. 2. Avakadoni tozalang, tilim shaklida kesing. 3. Guruchli ugrani yo’riqnomaga muvofiq qaynatib oling. 4. Katta idishda oz miqdorda ugra, brokkoli, krevetkalar, yosh no'xat, avakado, zanjabil, dengiz o'tlari chipsi, laym bo’lagi va kinza qo'shing. 5. Zaytun moyi solib, kunjut sepib stolga torting.

BUNDAN TASHQARI O‘QING

Saytda bundan tashqari