Bodiring

foydali

Qovoqdoshlar oilasiga mansub bir yillik o’simlik uzun mevasi uchun yetishtiriladi.

Cucumber Vegetables helps lowering blood pressure

100 g bodiringda – 15 kkal

Uning tarkibida 99% suv, kaliy, fosfor, kalsiy, magniy, temir, rux, C, B1, B2, B6 vitanimlari va A pro-vitamini mavjud.


Suv zambaragi

U tanamizning tabiiy “namlovchi”si bo’lib terimizga ta’siri juda foydali. Tarkibidagi kaliy moddasi tufayli tozolovchi hamda qon bosimini kamaytiruvchi xususiyatlarga ega.

Go’zal ko’zlar

Bodiringni yana yuz niqobi sifatida surish mumkin, u terini mayinlashtiradi va tozalaydi, ko’z ostidagi shish va dog’larni yo’qotadi.

 Cucumber is a natural humidifier in our body.
 
Suvli delikates

3000  yillar davomida qo’llanilgan sabzavotdir. Kelib chiqishi Hindiston. Qadimgi Rimda delikates sifatida ishlatilgan. Bodring IX asrda shimoliy Yevropada (Fransiya) yetishtirila boshlagan. Amerikaga Ispanlar tomonidan keltirilgan. XIX asrdan boshlab xomligicha iste’mol qilina boshlangan. Bugungi kunda u salat, gazak, buterbrodlarda ishlatiladi. Uni tsukini kabi issiq qilib pishirish mumkin. Tuzlangan bodringlar Sharqiy Yevropa taomlarining mazali delikatesidir.

Salqinlantiruvchi

Bodring barmenlar tomonidan ishlatiladi. Undan bezak sifatida foydalaniladi masalan, Qonli Meri kokteyl uchun va alkogolli, alkogolsiz ichimliklarga masalliq sifatida, masalan, bodringli, limonli va yalpizli  yaxna aroq, suv, muz, shakar limon hamda bodring aralashmasidan tayyorlangan salqin ichimlik.

, , ,