Sog’lom ovqatlanishning muhimligi

foydali

Taomlaringizga sabzavotlarni qo’shish qanchalik muhimligi bilasizmi?

 

Sog’lom ovqatlanish

Oshxonada salomatlikka foydali taomlarni pishirib eksperiment qilish, yangi reseptlarni sinab ko’rish va uyga bir oz o’zgartirish kiritish qanday ajoyib. Lekin, har bir taomning haqiqatdan ham ma’noli va foydali bo’lishiga tarkibidagi vitaminlar va minerallar sababchi. Agar siz tirnoqlar sinishi, yuzda rang yo’qligi va ko’z atroflari ko’karishidan qiynalsangiz balkim bu sizning taomlaringizda qimmatli ozuqaviy moddalarga boy emasligidandir. Xozirgi kunda bizlar odatda sog’lom taomlar iste’mol qilishga vaqtimiz yo’q va magazindan ozuqalarga boyiltirilgan maxsulotlardan ko’ra kimyoviy moddalarga boy bo’lgan maxsulotlarni olishga majburmiz.
Shuning uchun har doim taomingiz yoniga garnir sifatida hech bo’lmasa bitta sabzavot qo’shing. Foydali parhezlar jadvali bo’yicha eng yuqo’ri pog’onalarda turgan alohida iste’mol qilish qonuni bo’yicha eng zo’ri bu sabzavotlarni hamma narsalar,  ya’ni go’sht, baliq, tuxum, sut va makaronlar bilan aralashtirishdir. Ularni qizdirishning oldini olishingiz kerak, ularni yangi paytida ko’proq vitaminlarini saqlab qolishi uchun gazak sifatida iste’mol qilish yaxshiroq. Ularning muhimligiga noto’g’ri baho bermang va ijobiy ta’sirini o’z organizmingizda ko’rishingiz mumkin.
, , , , ,