• nutrients

Oshxonadagi masalliqlar va ilhomlanish

foydali

Eng qiziqarli taomlar tanilgan milliy taomlar emas, ilhomlanib masalliqlarni yaratuvchanlik bilan tayyorlangan taomlardir.

culinary-inspirations4

Oshxonada ilhomlanishga kelsak, bu yerda bir nechta yondashuv borligini esdan chiqarmaslik kerak. Birinchisi, o’ziga hos oshpazlikni namoyon etgan dunyodagi turli milliy taomlar. Keyin esa, taomda namoyon bo’lgan asosiy masalliqlar; va taom mazali hamda rangdor bo’lishi uchun uni bezatish usullar.

O’ziga hos oshpazlik

Ikki turdagi oshxonalar mavjuddir: bu dunyoga mashhur bo’lgan (an’anaviy Fransuz oshxonasidan tortib Vetnam, Meksika, Arab, Italiya va h.k) hamda mashhur bo’lmagan. Agarda siz haqiqatdan ham biron bir yangi taomni totib ko’rmoqchi bo’lsangiz, noyob ko’rinishga ega bo’lganini, yoki ekzotik bo’lganini tanlang.

culinary-inspirations1

Boshqa tarafdan qaraganda, agarda siz ko’p insonlar bilmaydigan taomni tanlasangiz (an’anaviy Jnubiy Koreya, Efiopiya, G’arbiy Afrika taomlari va. h.k.), sizda masalliqlar va yangilik borasida ustunlik bo’ladi. Biroq, taomni boshlashdan avval retseptdagi barcha masalliqlar mavjudligiga amin bo’ling.

Asosiy masalliqlar

Qanday taom turini tayyorlashingizdan qat’iy nazar, masalliqlarga e’tibor qaratganingiz yaxshidir. U xoh asosiy masalliq bo’lsin xoh taomni butunlayicha o’zgacha qiladigan yashirin bir masalliq bo’lsin.

  • Bonduelle qizil loviyasini Xitoy usulida shirin va chuchuk qizil loviya pastasi tayyorlash uchun qo’llaning. Quyuq shakar qiyomini shakar o’rnida kuchli ta’m berish uchun ishlating.
  • Luizianadagi kabi bo’lka non tayyorlash uchun konservalangan Bonduelle kichik sabzilaridan foydalaning.