• nutrients

Sharobga taom moslash asoslari

zamonaviy

Mos keladigan sharob nafaqat taom ta’mini boyitadi balki sharob bilimdonlarini ta’kidlashicha ta’m sezishni ham kuchaytiradi. Taomlaringiz uchun eng yaxshi ichimlikni tanlash oson ish emas. Sharob taomni mazasini o’zgartirishi yoki yo’q qilib qolmasligi va xuddi shunday taom ham sharob ta’mini buzmasligi lozim.

Oq va pushti sharoblarga to’g’ri keladigan taomlar

Oq sharoblar – Ushbu nozik va yumshoq ta’mlar xom va dimlangan sabzavotlar, dengiz mahsulotlari va baliq, yoki kam ziravorlangan yengil taomlarga mos keladi. Yumshoq gazak va mevalar yengil oq likyorlar bilan mos keladi.

Kuchliroq oq va pushti sharoblar – ta’mi kuchliroq va bilinarli bo’lib – dimlangan, qovurilgan yoki dudlangan baliq uchun qo’shimcha hisoblanadi. Yana siz oq sharobni: nozik, kam ziravorlangan va dimlangan, yengil souslar bilan taqdim etilgan to’q go’shtlar bilan moslashingiz mumkin.

Qizil sharob kuchli hidga ega bo’lgan taomlar bilan aralashtirilishi mumkin. Shuni yodda tutishimiz kerakki ushbu turdagi ichimlikni turli darajasi bo’ladi. Yengilroq qizil sharoblar achchiq parranda go’shtli taomlar bilan taqdim etilishi mumkin. Kuchliroq sharoblar esa to’q go’shtlar (qovurilgan, grilda pishirilgan, qizartirib qovurilgan) bilan eng yaxshi ta’mga ega bo’ladi. O’ta kuchli va hidli sharoblar kiyik go’shtiga ayniqsa to’q qoyiq sous bilan taqdim etilganiga juda mos keladi.

Gazlangan sharoblar eng mumtoz ishtaha ochuvchilardan biridir. U yana baliq, sabzavotlar, pishloq va shirinlik kabi barcha turdagi taomlarga mos keladigan yagona sharobdir.

Shirinliklar uchun odatda yarim shirin yoki shirin desert sharobi taqdim etiladi. Agarda desertingiz o’ta shirin bo’lsa, yarim shirin sharob unga mos keladi.

Tushlikdan so’nggi tamaddi uchun oq va qizil sharobni taqdim etsa bo’ladi.

Sharobga taom moslash asoslari

Endi siz barcha asoslarini bilib oldingiz, do’stlaringiz bilan sinab ko’ring

Kechadan zavqlaning va ko’proq bilib oling:

Cuisses de grenouilles – oq sharob sousida pishirilgan baqa oyoqchalari

, , , , ,