• nutrients

Qachon qaynatish yoki bug’da pishirish lozim?

mazali

Qanday qilib mahorat bilan bug’da pishirish bilan an’anaviy taom tayyorlashni amalga oshirish mumkin? Quyida savzovotlardan imkon qadar “ezib chiqarish”ni istaganlar uchun qisqa ma’lumot!

An’anaviy suvda qaynatish 100 °C da amalga oshiriladi. Bunda mahsulotlari to’g’ridan to’g’ri qaynagan suvga solish talab etiladi. Bug’da pishirilgan mahsulotlar suvga tegmasligi lozim va suvdan kamida 6 sm yuqorida turishi lozim. Butun jarayon 120 °C haroratda amalga oshiriladi. An’anaviy tayyorlashdan farqli ravishda bug’da pishirilayotgan mahsulotlarga tuz qo’shmasligimiz lozim, chunki uni sho’r qilib qo’yish juda oson. Buning o’rniga siz yangi yoki quritilgan ko’katlardan foydalanishingiz mumkin. Yanada yaxshiroq ta’m uchun siz qaynayotgan suvga bir nechta ko’katlar yoki bulyon kubini solishingiz mumkin.

Bug’da pishirilgan yoki qaynatilgan sabzavotlar salatlar, sho’rvalar yoki qo’shimcha taom uchun ishlatilishi mumkin. Qaynatib olgandan so’ng siz qolgan suvdan sho’rvalar uchun yoki souslar uchun foydalanishingiz mumkin. Biz ushbu qolgan suvni tayyorlashdan so’ng ishlatishimiz shart emas. Uni shisha idishga solib, sovutgichga olib qo’yib boshqa payt ham taomlar uchun asos sifatida foydalanishimiz mumkin.

Qachon qaynatish yoki bug’da pishirish lozim?

Sho’rva va souslar asosini o’zingiz yaratib ko’ring

Zavqlaning va quyidagicha tayyorlang:

Qaynatish va parda pishirish sirlari

, , , , , ,