• nutrients

Pichoq sanchqilarning sirli tili.

zamonaviy

Yaxhi bir restoran yoki kechada shuni yodda tutish kerakki, likopdagi pichoq sanchqilar – ofitsiant yoki mezbon bilan tovushsiz so’zlashishdir. Siz ushbu belgilarni ma’nosini bilasizmi?

Biz ichayotganimizda, tinim olganimizda yoki taom qabul qilishni to’xtatayotganimizda pichoq sanchqilarni joylashuvi mezbonga biror narsa anglatadi misol uchun dasturxonni ustini yig’ishtirish kerakligini. Pichoq va sanchqi maqtov yoki tanqid qilish uchun ishlatiladi.

Likopni qopqog’i sirpanib tushmasligi lozim, pichoq qoshiqlar ovqatni ichida qolmasligi lozim. Foydalanilmagan buyumlarni dasturxon yoki salfetka ustiga qo’ymang.

Demak, pichoq sanchqilar orqali nima deyish mumkin?

«Tinim» – pichoq va sanchqi likopda X holatga keltirilib pichoqni o’tkir tarafi ichkariga qaragan, sanchqi esa yuqori yoki pastga qaragan bo’lishi lozim.

«Tamomladim» – pichoq va sanchqi likopda yonma-yon, ushlagichlari pastga qaragan holatda turishi lozim. Hech qachon likopda pichoq sanchqilarni uchlari turishi kerak emas.

«Hammasi zo’r edi» – pichoq sanchqini parallel ravishda uchlarini o’ngga qaratgan holatda qo’yiladi.

«Taom yoqmadi» – pichoq sanchqilar X holatda, pichoq sanchqiga kirgizilgan holatda turishi lozim.

«Keyingi taomga tayyorman» – pichoq sanchqi X holatda: sanchqi likopni o’rtasida yuqoriga qaratilgan, pichoq likop o’rtasida chap tarafga qaratilgan.

Pichoq sanchqilarning sirli tili.

Restoranda pichoq sanchqi tilidan foydalanib ko’ring, va siz u ish berishini ko’rasiz.

Kechadan zavqlaning va ko’proq bilib oling:

Kechki ovqat iste’mol qilishda ilhomlanish – maslahat va hiylalar, “Qanday qilib”lar, o’zini tutish odobi

, , , , , , , ,