Sabzavotlar nima uchun kerak? Dunyo Taomlari sabzavotlarida vitaminlar

zamonaviy

Vitaminlarni qanday saqlashni va dunyo taomlarida qaysi sabzavotlar ishlatilishini bilib oling. Sabzavotlli taomlarni qanday tayyorlashni yangi g’oyalarini bilib oling.

Dunyo taomlarida sabzavotlar pishirish usullari

Dunyoning yangi taomlarini yaxshi ko’radigan insonlar odatda ularning turli tayyorlash usul va qoidalarini biladilar. Siz O’rta Yer dengizi restoranlarida taqdim etiladigan grilda pishiriladigan sabzavotlarni, Fransuz “sauté”ni, Osiyo qovurilgan sabzavotlarini yaxshi bilasiz. Ular ma’lum jug’rofiy mintaqada asos solinib hozirda xalqaro kulinariya to’plamidir va ommaviy merosdir. To’g’ri taom tayyorlash usullari siz qaysi sabzavotlarni ishlatishingizdan qat’iy nazar ko’plab samara berishi mumkin.

To’g’ri pishirilganda, bug’da pishirilgan va qovurilgan sabzavotlar va sabzavotli sho’rva retseptlari, sabzavotlardagi vitaminlarni saqlagan holda, ranglarni, mazani va masalliq tuzilishini kuchaytirishi mumkin.

Ilhomlantiruvchi sabzavotli retseptlari dunyosi

Dunyo taomlaridagi ko’plab sabzavotlarga befarq va gastronomik qiziqishi bo’lmagan insonlar, sabzavotlar, qovurilgan kartoshkadan ko’ra ko’proq narsa ekanligini hech qachon bila olmaydilar. Sabzavotlar o’zi nima? Ular siz topa oladigan ko’p qirrali masalliqlardandir! Ba’zi retseptlar xalqaro restoranlarda bo’lsada, ba’zi delikateslarni maxsus taomlarni taqdim etadigan
Xitoy, Meksika, Hind, Afrika, Yapon restoranlarida ko’rish mumkin.

, , , , ,