Bonduelle sabzavotlarida qancha kaloriya bor

zamonaviy

Muzlatilgan, konservalangan va bankalarga yopilgan Bonduelle sabzavotlarining protein, yog’ va uglevodlar jadvali.

Bonduelle tufayli biz sabzavotlarni faslga qaramasdan butun yil davomida iste’mol qilishimiz mumkin. Ovqatlarning saqlashning eng zo’r yo’li bu muzlatishdir, bunday holda sabzavotlar o’zlarining vitaminlarga, mineral tuzlarga va xazm qilishni yengillashtiruvchi to’qimlarlarga boyligini saqlab qoladi..

How many calories in Bonduelle vegetables
Maxsulot Miqdori Quvvatliligi  (kkal) Protein (g) Yog’ (g) Shakar (g)
Shampinionli sho’rva 100 g 22 0,3 0,3 6,0
Qora zaytun 100 g 115 0,8 10,7 6,3

Muzlatilgan

Bonduelle karami

100 g 23 2,7 0,1 4,9
Muzlatilgan Bonduelle Bryussel karami 100 g 31 4,0 0,5 8,0
Muzlatilgan Bonduelle gulkarami 100 g 14 1,6 0,2 3,9
Turk no’xoti 100 g 127 6,3 3,2 18,3
Xitoy yarimfabrikatlari 100 g 61 2,5 0,4 11,7
Chopilgan yashil loviya 100 g 25 1,4 0,2 4,4
Bonduelle muzlatilgan chopilgan yashil loviya  100 g 28 1,9 0,2 7,6
Chopilgan ismaloq 100 g 27 2,8 0,7 2,5

Bonduelle

konservalangan jo’xorisi

100 g 115 3,9 1,3 22,0
Uyda tayyorlangan yarimfabrikatlar 100 g 65 1,7 4,6 4,4
O’rmon maxsulotlaridan yarimfabrikatlar 100 g 25 2,0 0,4 3,3
Kornishon 3-6 100 g 20 1,0 0,2 3,5
Kornishon 5-9 100 g 20 1,0 0,2 3,5
Yashil loviya 100 g 24 0,6 1,3 2,6
Yashil zaytun 100 g 160 1,4 18,2 5,1
Yashil no’xot 100 g 85 6,9 0,4 19,4
Gavaya yarimfabrikatlari 100 g 91 3,0 0,5 22,7
Gavaya salatlari 100 g 91 1,7 0,5 20,0
Indoneziya yarimfabrikatlari 100 g 38 1,8 0,0 7,8
Muzlatilgan Bonduelle ismaloq yaproqlari 100 g 30 3,6 0,5 2,7
Konservalangan Bonduelle ismaloq yaproqlari 100 g 22 2,8 0,4 1,8
Ismaloq yaproqlari porsiyalari 100 g 27 3,7 0,5 2,0
Muzlatilgan Xitoy loviyalar assortimenti 100 g 19 1,3 0,2 3,2
Bonduelle konservalangan yasmiqi 100 g 110 8,6 0,6 17,5
Letcho 100 g 35 1,3 0,9 5,4
Makedoniya yarimfabrikatlari 100 g 43 2,2 0,3 7,9
Meksiko yarimfabrikatlari 100 g 72 3,6 0,7 12,7
Go’shtli sho’rva yarimfabrikatlari 100 g 51 1,9 0,7 11,8
Mung loviya kurtaklari 100 g 14 1,5 0,1 1,8
Loviya va sabzi kubiklari 100 g 53 3,0 0,2 10,0

Konservalangan

Bonduelle loviyalari

100 g 66 5,0 0,3 10,7

Bonduelle

qutilarda loviyalar

100 g 66 5,0 0,3 10,7

Baxorgi

sabzi bilan loviyalar

100 g 54 3,3 0,5 9,3

Bonduelle

bankalarida loviyalar

100 g 99 6,7 0,3 17,4
Tabiy sharbatda qizil no’xotlar 100 g 125 5,5 3,0 19,0
Chili pomidor sousida qizil no’xotlar 100 g 120 4,6 3,1 18,3
Qizil no’xotlar bilan jo’xori 100 g 44 2,6 0,4 7,6
Qizil lavlagi kubiklari 100 g 30 0,8 0,1 6,5
Rizotto 100 g 82 2,4 0,8 16,3
Romanesko 100 g 25 2,9 0,5 2,2
Qirolcha yarimfabrikatlar 100 g 20 1,4 0,3 5,1
Muzlatilgan kesilgan qo’ziqorinlar 100 g 22 2,4 0,0 3,7
Konservada kesilgan qo’ziqorinlar 100 g 16 2,3 0,5 0,5
Sombrero yarimfabrikatlari 100 g 62 1,7 0,8 11,9
Baxorgi sabzavotlar yarimfabrikatlari 100 g 35 2,6 0,5 4,5
Yozgi maxsulotlardan yarimfabrikatlar 100 g 70 2,0 2,8 9,3
Shirin makkajo’xori 100 g 96 3,2 1,0 18,6
Shirin makkajo’xori palaxsasi 100 g 101 3,5 2,8 15,6
Shirin makkajo’xori donlari 100 g 93 3,3 2,3 14,7
Uchtalik 100 g 66 1,8 2,7 8,6
Qalampir uchtaligi 100 g 25 1,1 0,2 4,8
Guruch va qo’ziqorinlar bilan qovurish uchun sabzavot yarimfabrikatlari 100 g 58 2,5 0,3 14,7
Oq va qizil no’xotlar bilan ananas 100 g 62 3,8 1,1 9,3
Tabiy sharbatda oq no’xotlar 100 g 99 6,7 0,3 17,4
Achchiq pomidor sousida oq no’xoti 100 g 125 5,5 3,0 19,0
Pomidor sousida oq loviya 100 g 106 5,4 0,3 20,3
Yashil no’xot 100 g 28 1,9 0,2 7,6
Qo’ziqorinlar 100 g 16 2,3 0,5 0,5
Muzlatilgan yangi sabzisi 100 g 27 0,8 0,5 5,0
Bonduelle konservasida yangi sabzilar 100 g 25 0,5 0,7 4,2

Muzlatilgan taomlarda to’yimlilik qiymati yaxshi saqlanadi chunki ularning daladan terib olib muzlashigacha bo’lgan davr juda qisqa – faqat bir nechta soatgina. Ko’pchilik vitaminlar muzlatilgan yoki konservalangan sabzavotlarda yaxshi saqlanadi.

Albatta muzlatilgan taomlarda vitaminlar oz bo’lsa ham yo’qoladi. Eng ko’p yo’qotiladigani bu C vitaminidir (deyarli 25%), qolganlar esa undan sal kamroq miqdorini yo’qotadi (misol uchun boshqa vitaminlar deyarli 10%). Muzlatilganda yo’qoladigan oziq moddalarning o’rni saqlab qo’yilganda o’zida qoldiradigan ozuqalar bilan bosiladi. Misol uchun, konservalarda karotin aynituvchi yorug’likdan asrovchi qadoqlar orqali saqlanadi. Muzlatilgan loviyalarda sotuvda turgan yangi loviyalardan ko’ra 60% ko’proq karotini bo’ladi, bu asosan yorug’likdan saqlangani sababli. Muzlatilgan sabzavot yarimfabrikatlari yangi pishgan sabzavotlar kam bo’lgan har xil faslda turli xil oziqa moddalarining ajoyib manbaa’sidir. Ikkinchi tarafdan, sousdagi sabzavotlar ajoyib va moddalarga to’liq taomdir.

Darhaqiqat yangi pishgan sabzavotlar eng zo’ridir, lekin konservalangan sabzavotlar ham tolalar va minerallarga boy manbalardir. Ularni qadoqlash jarayoni ular terib olingandan keyin vitamin va minerallarni eng ko’p saqlab qolish uchun 5 soat ichida amalga oshiriladi. Konservalangan maxsulotlarning tarkibida konservantlar bo’lmaydi chunki qaynoq suvga botirib olish jarayoni sabzavotlarning sabzavotlarning buzilishiga sababchi fermentlarni nobud qiladi.

Keyingi bosqichda, konservalar bakterialarni o’ldirish uchun sterillash jarayonidan o’tiladi. Odatda konservalar suv va tuzdan iborat bo’lgan tuzli suvlardan iborad bo’ladi, odatda ta’m qo’shuvchilar ham solingan bo’ladi. Konservalangan no’xotlar ichiga ko’p bo’lmagan miqdorda shaker ham aralashtirilgan bo’ladi. Konservalangan sabzavotlarning ba’zi oziqa moddalari tuzli suviga ham chiqishi mumkin va ba’zida ularni birga pishirish yoki tayyorlashga ham yaxshi. Konservalangan qo’ziqorinlar yoki zaytunlar tez va shirin yaxna ovqat sifatida ham ajoyibdir. Ularni ko’pchilik taomlarga mazali qo’shimcha qilsa bo’ladi. Tayyor sabzavot va tomat kabi yarimfabrikatlarni ishlatish orqali ovqat pishirish vaqtini qisqartsak ham bo’ladi.

, , ,