Sarsabil uch rangli sabzavot

zamonaviy

Sarsabilni asosan uch xil rangi mavjud.

Biz yashil, och qirmizi yoki oq sarsabil sotib olamiz. Ular bir turdagi o’simlikdir biroq har xil yorug’lik sharoitida yetishtirilgan. Yashil sarsabil quyosh nurida yetishtirilgan, oq sarsabil quyosh nurisiz joyda va qirmizi sarsabil esa yerdan biroz unishiga ruxsat etilgan.
asparagusSarsabilni qanday iste’mol qilish lozim? Sarsabilni xom holatida, bug’lab, qovurib yoki jarkop va salatlarda iste’mol qilish mumkin. Uzun tor sarsabil choynaklari sarsabil pishirishga mo’ljallangan bo’lib unda novdasi suvga tushirilib nozik uchlari bug’da pishiriladi. Sarsabilni to’g’ri pishirish uchun sarsabil uchun maxsus choynak sotib olish shart emas. Sarsabilni a’lo darajada pishirishning kaliti bu uni “oz vaqtda pishirishdir.”

,