Kulinar Ilhomlanish uchun Sayohat – Dunyo Taomlari Sizga Nima O’rgatishi Mumkin

zamonaviy

Dunyoning turli mintaqalaridagi sarguzashtlardan ko’p narsa olishni o’rganing. Dunyodagi turli taomlar orqali dietangizni boyitadigan yangi qimmatli tajriba va kulinar ilhomlanishni uyingizga olib keting.

Kulinar Ilhomlanish

Sayyohlik sizni boshqa davlatlar va o’zingizning mamlakatingiz madaniyati to’g’risidagi bilimlaringizni orttiribgina qolmay kunlik dietangizni ham boyitadi. Dunyo bo’yicha cheksiz turdagi taomlar mavjud bo’lib ba’zilari sizning kulinar didingizga ham to’g’ri keladi.

Sayyohlar o’zining madaniyatidan chiqib yangi tam va kulinar ilhomlanish yig’ishga otlanganda, quyidagilarga e’tibor berishlari lozim

Ziravorlar –ular istalgan taomni ta’mini tanib bo’lmaydigan darajaga keltirishi mumkin, va ba’zi milliy taomlarda masalliqlarni ishlatishni san’at darajasiga olib chiqqanlar. Agar Yevropaliklar va Shimoliy Amerikaliklar ziravorlarni xohlamasdan va ishtiyoqsiz ishlatayotganini sezgan bo’lsangiz, yangiliklar uchun Janubiy-sharqiy Osiyo va Markaziy Osiyo tomonga yo’l oling.

Dunyo taomlari

Go’shtlar – proteinning asosiy manba’si, go’sht mazali va xilma xil bo’lishi lozim. Markaziy Osiyo an’anaviy madaniyati va Avstraliya aborigenlari go’shtning yangi mazalarini topishda yordam beradilar.

 

Ushbu taomning an’anaviy tomonini ko’rish uchun, asrlar davomida urf odat bo’yicha tayyorlanayortgan go’shtni Markaziy va Sharqiy Yevropaga borishni o’ylab ko’ring.

Sabzavotlar – ko’pincha ularga boricha qarab iste’mol chegaralarini ozroq bo’lsada kengaytirishga va yangi sabzavotlarni dietamizga qo’shishga intilmaymiz. Yasmiq, no’xat, baqlajon, qovoq –va bu kabilar juda ham mazali va foydali bo’lishiga qaramay G’arbning kulinar an’analarida kam qo’llaniladi. Janubiy Kavkaz, Xitoy, va Markaziy Osiyo sabzavot va ko’katlarga qarashingizni o’zgartiradi.
Ko’rinib turibdiki, ko’zingizni ochib dunyo bo’ylab taomlarni totib ko’rib, siz ko’p narsa o’rganib kulinar ilhomlanish va taom tayyorlash g’oyalarini uyga olib ketishingiz mumkin.

, ,