Imom Bayildi –Turk baqlajoni

  • 70 min
  • o'rtacha
  • 4

Foydalanuvchining bahosi
1 Yulduz2 Yulduzlar3 Yulduzlar4 Yulduzlar5 Yulduzlar (2 ovozlar, o'rtacha: 5.00 dan 5)
Loading...Loading...

Bu taomning kelib chiqishi haqida bir qancha afsonalar mavjud.Ulardan biriga ko’ra Imomlardan biri uni tatib ko’rgandan keyin xushidan ketib qolgan.

Ingrediyentlar

4 ta o’rtacha baqlajon
4 ta o’rtacha piyoz
4 ta sarimsoq
6 ta po’sti shlingan pamildori
100 ml zaytun yo’gi
5-6 choy qoshiq kesilgan petrushka
3 choy qoshiq shakar
5 choy qoshiq yangi limon sharbati
tuz
muruch
qo’shimcha zaytun yog’i

tayorlov

  • Katta idishda suv qaynating va baqlajonlarni 7-8 daqiqa davomida oqartiring, so’ng, quritib soviting.
  • Piyozlarni zaytun yog’ida qizartiring va maydalangan sarimsoq bilan po'sti shilingan, maydalangan pamildori qo’shing.
  • 10 daqiqa davomida qovurib oxirida petrushka qo’shing.
  • Baqljonlarni yarimidan kesing va yumshoq massasini oling.
  • Yumshoq massani sabazavotlarga qo’shib ziravorlar va limon sharbatini qo’shing.
  • Shularni hammasini baqlajon yarimlari ichiga soling va qolgan yoglarni qo’shgandan so’ng tandirga soling.
  • 180 C° daraja haroratda 45 daqiqa davomida pishiring.

 

Iste’mol qilish:Issiq holatda yogurt bilan iste’mol qiling.


, , , , , , , ,