Ekmek –Turkcha non

  • 240 min
  • o'rtacha
  • 4

Foydalanuvchining bahosi
1 Yulduz2 Yulduzlar3 Yulduzlar4 Yulduzlar5 Yulduzlar (10 ovozlar, o'rtacha: 3.50 dan 5)
Loading...Loading...

Turk noni bilan birga iste’mol qilinadigan qo’y go’shtidan taom.

Ingrediyentlar

500 g un 10 g tuz 1 osh qoshiq zaytun yog’i 10 g shakar (yoki 2 osh qoshiq asal) 1 qadoq quruq achitqi (yoki yarim qadoq yangi achitqi) 350 ml suv 1 ta tuxum

tayorlov

  • Hamma tarkiblarni 8 daqiqa davomida hamir ko’rinishga kelmagunicha aralashtiring.
  • Idishga yog’ soling, hamirni ushbu idishga qo’ying va 1,5 soatga qoldiring.
  • Hamir pishganidan so’ng uni 2 bo’lakka ajrating va to’rtburchak yoki dumaloq shaklga keltiring.
  • Tuxumni chaqing, bir osh qoshiq suv qo’shing, aralashtiring va nonning ustiga surib chiqing.
  • Barmoqlaringiz yordamida hamirda teshiklar qiling va sedana urug’larini seping.
  • 20 daqiqaga qoldiring.
  • 250 C° harorat issiqlikda 7-9 daqiqa davomida pishiring.

, , , , , , ,