Döner Kabob – qovurilgan qo’y go’shti

  • 60 min
  • oson
  • 4

Foydalanuvchining bahosi
1 Yulduz2 Yulduzlar3 Yulduzlar4 Yulduzlar5 Yulduzlar (6 ovozlar, o'rtacha: 2.83 dan 5)
Loading...Loading...

Turk noni bilan birga iste’mol qilinadigan qo’y go’shtidan taom.

Döner Kabob turk taomlarining eng mashxur taomidir. U Arab shourmasi va Grek girosiga o’xshaydi lekin tarkibi farq qiladi.

Ingrediyentlar

300g karam (qizil, oq) 100g latuk 1 ta yangi bodring 1 ta katta piyoz 4 ta pamildori tuz va muruch 1 ta qizil muruch 2 osh qoshiq sho’rva 500 g go’sht (mol go’shti) 5-6 osh qoshiq yog’ 1 ta Turk Ekmek noni

tayorlov

  • Qizil va oq karam barglarini va bodrigni ingichka qilib kesing, so’ng, shor’va quyib aralashtiring.
  • Pamildori va piyozni kesing.
  • Yog’ni qozonda qizdiring va go’shtni piyoz bilan aralashtirib qovuring.
  • Ziravorlar qo’shing va go’sht qizarmaguncha qovurishni davom ettiring.
  • Nonni 4 bo’lakka bo’ling va oz muddat davomida qovuring.
  Iste’mol qilish:Non issiqligida go’sht va boshqa tarkiblar bilan to’ldiring. Turklarning an’anaviy sarimsoq sousini kabob ustidan quying.

, , , , , , ,