Tiramisu – mascarpone pishloqli Italyan shirinligi

  • 60 min
  • oson
  • 4

Foydalanuvchining bahosi
1 Yulduz2 Yulduzlar3 Yulduzlar4 Yulduzlar5 Yulduzlar (7 ovozlar, o'rtacha: 3.43 dan 5)
Loading...Loading...

Tushlik uchun zo’r shirinlik – Tiramisu tayyorlash usuli. Odatda uni muzlatilgan holda espresso bilan taqdim etiladi.

U har kishini jonlantiradi. Barcha ishontirishlarga qaramasdan uni tayyorlash qiyin emas biroq u Dolomitesning qorli cho’qqilari yoki Sitsiliyaning qumli plyajlarida o’tkazilgan ta’tilni xotirlatadi.

Ingrediyentlar

100 ml amaretto 60 g mascarpone pishlog’i 6 osh qoshiq kofe 4 tuxum sarig’i 120 g shakar kukuni 250 g biskvit 2 stakan suv – sovutilgan kakao

tayorlov

  • Shakar bilan tuxum sarig’ini yaxshilab oqargunga qadar aralashtiring, so’ng mascarpone pishlog’ini qo’shing va aralashtiring.
  • Kosada kofeni ozgina suv bilan eriting, uni sovuting, amaretto va sovutilgan suv qo’shing. Biskvitni ushbu aralashmaga botiring va qavat-qavat qilib tering, har bir qavatni mascarpone kremi bilan qoplang
  • Kremni sovutgichga qo’ying va uni singishini kuting.
Taqdim etish:Taqdim etishdan oldin ustiga kakaoni seping.

, , ,