Käsekuchen – pishloqli pishiriq

  • 90 min
  • o'rtacha
  • 4

Foydalanuvchining bahosi
1 Yulduz2 Yulduzlar3 Yulduzlar4 Yulduzlar5 Yulduzlar (2 ovozlar, o'rtacha: 3.00 dan 5)
Loading...Loading...

Faqatgina Germaniyada mashxur bo'lmagan Käsekuchen pishloqli pishirig'ining resepti.

Pishloq pishirig’ning eng qadimgi respeti 1596-yili Anna Alarm tominidan reseptlar kitobiga kiritilgan.Yuz yillardan so’ng pishloq pishirig’ining pishirish yo’llarining bir qancha yo’llari Nurember To’la Reseptlar Kitobida keltirilgan.Pishloq bu pishiriq uchun hamisha asos bo’lib kelib tuzli bo’lmasligi muhimdir. Unga shakar, tuxum va sut qo’shish kerak bo’ladi. Unga ba’zan qulubnay, olcha, olxo’ri, apelsin va boshqa mevalar qo’shiladi.

Ingrediyentlar

Noni uchun: 2 piyola un 4 osh qoshiq sariyoq (margarin emas) ½ piyola shakar 1 ta katta tuxum 1 choy qoshiq pishiriqlar pudrasi   Pishloq hamiri: 3 piyola maydalangan pishloq 1/2 piyola jo’xori kraxmali 1 choy qoshiq soda 1 piyola shakar 4 ta katta tuxum 1/2 choy qoshiq maydalangan limon po’chog’i ½ choy qoshiq vanilin 1 piyola nordon krem 1 piyola mayiz

tayorlov

Non:
  • Katta idishda hamma tarkiblar va sariyoqni bitta ko’rinishga kelguncha aralashtiring
  • Hamirni 2 teng bo’lakka bo’ling
  • Qozonning tagini va chetini hamir bilan qoplang
  • Buni siz qo’lingiz bilan qilishingiz mumkin.
  • Pishloq hamirini solishdan avval soviting.
  Pishloq pishirig’i:
  • Tandirni 190°C daraja haroratgacha isiting.
  • Elakdan tvorogni o’tkazing.
  • Jo’xori kraxmalini pishiriq pudrasi bilan aralashtiring.
  • Katta idishda tvorogni shakar, tuxumlar, limon po’chog’i va vanilin bilan aralashtiring.
  • Yakka ko’rinishga kelgunicha aralashtiring.
  • Quruq aralashmani pishloqga qo’shing va aralashtiring.
  • Nordon krem va mayiz bilan aralashtiring.
  • Pishloq aralashmasini tayorlangan nonga quying va bir soat davomida pishiring.
  • Markazi yumshoq bo’lib qolishi kerak.
  • Tandirni o’chiring va eshigini ochiq qoldiring.
  • Pishiriqning haroratini xona haroratiga tushiring.
 

Iste’mol qilish:

Xona harorat darajasi sharoitida ham iste’mol qilishingiz mumkin.

, , , , , , ,