Fransiya lazzati: Yaxshi Taom Istemol Qilish va Yaxshi Ko’rinish

chiroyli

Agarda siz chiroyli ko’rinishizga ta’sir etadigan taomni iste’mol qilmoqchi bo’lsangiz, siz Fransiya lazzatini totib ko’rishingiz lozim.

A Taste of France: Eating Good Food and Looking Good

Fransiya lazzati

Fransuz taomlari sabzavotlarni tez-tez ishlatib turishi bilan ajraladi: kartoshka, yashil loviya, turli piyozlar, ismaloq, karam, pomidorlar, baqlajon, seldir, qo’ziqorinlar – bularning barchasi gazak, asosiy va qo’shimcha taomlarning asosidir.

Birinchi taom odatda sho’rvadir, eng mashhuri piyozli qaymoqli sho’rvadir.

Asosiy taom grilda pishirilgan saryog’li, go’shtga – odatda mol go’shti, buzoq go’shti, qo’y go’shti, qo’zi, parranda yoki bug’i, cho’chqani ular ba’zida iste’mol qiladilar – chabrets, estragon, kervel, rayhon, petrushka, dafna bargi, dolchin, qalampirmunchoq, za’faron, muskat yong’ogi, zanjabil, zira yoki boshqa ekzotik ziravorlar qo’shiladi va sabzavotlar (ularni ham grilda pishirish mumkin) bilan taqdim etiladi. Ular go’sht, sabzavot  va ziravorlarni eng yaxshi bog’lanish va taqsimlanishga erishishga e’tibor beradilar.

Fransuzlar yaxshi taomni qanday tayyorlash va iste’mol qilishni biladilar, ularning taomlari sog’lom dieta uchun haqiqiy asosdir, taomlar foydali qilib tayyorlangan ko’p meva va sabzavotlardan iboratdir. Ular yaxshi taom tayyorlash ya yaxshi ko’rinish sirlarini topganlar: ular taomdan zavqlanadilar. Bon appétite!

, ,