Dengiz lososi – marinadlangan losos bilan yasmiqli salad

  • 240 min
  • o'rtacha
  • 3

Foydalanuvchining bahosi
1 Yulduz2 Yulduzlar3 Yulduzlar4 Yulduzlar5 Yulduzlar (1 ovozlar, o'rtacha: 2.00 dan 5)
Loading...Loading...

Yasmiqli sousda marinadlangan lososni tayyorlanishi.

Dengiz lososi – Fransuz taomlarini tayyorlashda muhim o’rin tutgan dengiz mahsuloti. Marinadlangan losos nafaqat sog’liq uchun foydali balki ajoyib tam sezgisidir.

Ingrediyentlar

100 g yashil yasmiq 3 dona yangi suyaksiz losos 1 dona piyoz ½  to’rtburchak shaklida to’g’ralgan sabzi 1 dona sarimsoq bo’lagi 3 dona qora murch dafna barglari Sous: 1 ½ osh qoshiq soya sousi 1 osh qoshiq yog’ 1 chimdim zanjabil 1 chimdim wasabi kukuni kub shaklida to’g’ralgan piyoz Marinad: ½ stakan suv ¼ stakan limon suvi ½ stakan soya sousi 1 chimdim zanjabil 1 siqim wasabi kukuni maydalangan sarimsoq donachasi

tayorlov

  • Marinadlash mahsulotlarini aralashtiring, so’ngra lososni ustiga aralashmani soling va uni  muzlatgichga 2 soatga sovutish uchun qo’ying.
  • Yasmiqni murch, sarimsoq va  dafna barglari  bilan pishiring, so’ngra esa tuz qo’shing, yasmiq pishib bo’lgach qotib qolishi lozim.
  • Sabzini biroz qaynating, quriting, va keyin sovuq suv bilan sovuting shunda u qattiq bo’lib qoladi.
  • Yasmiq, sabzi, piyoz va sousni aralashtiring. Biroz kuting shunda barcha ta'mlar aralashadi.
  • Lososni marinaddan chiqaring, quriting va ingichka qilib kesing.
Taqdim etish: Losos bo’laklarini likopchaga tering va ustiga yasmiq salat soling.

, , , , ,