Parranda go’shtida qancha kaloriya bor

mazali

Tovuq, g’oz, o’rdak, kurka va parranda go’shti solingan taomlarning protein, yog’ va uglevodlar jadvali

Find out how many calories are there in poultry. Calories chart will help you to find out amount of proteins, fats and carbohydrates are in poultry.

Parranda go’shti boshqa hayvonlar go’shtidan farqli o’laroq to’yintirilmagan va to’yintirilgan yog’li kislotalarning koeffisienti muvozanatlashgandir. U B va C guruhi vitaminlari va pantotenik kislotalarga qo’shimcha boy manbadir. Parranda go’shti yog’i tarkibida A va E vitaminlari, karotinlar mol yoki cho’chqa go’shti salosi tarkibidan nisbatan ko’proqdir.

Parranda go’shtida qancha kaloriya bor
Maxsulot Miqdor Quvvatliligi   (kkal) Protein (g) Yog’ (g) Shakar (g)
Olmali sho’rva 100 ml 42 0,1 0,1 11,8
Loviyali sho’rva 100 ml 62 4,0 1,8 10,0
Qaynatma sho’rva 100 ml 4 0,6 0,2 0,0
Karam va kartoshkali sho’rva 100 g 38 1,0 3,8 2,1
Karam sho’rva 100 g 31 0,9 2,1 3,1
Gulkaram sho’rva 100 ml 28 1,6 0,5 4,9
Seldereyli sho’rva 100 ml 37 1,6 1,8 4,5
Tovuq sho’rva 100 ml 1 0,1 0,0 0,0
Arpali sho’rva 100 ml 124 2,2 3,1 23,5
Lavlagili sovuq sho’rva 100 ml 36 0,5 2,0 4,2
Ukropli solyanka 100 ml 42 1,4 2,0 5,0
Baliqli bulyon 100 ml 2 0,4 0,0 0,0
Baliqli solyanka – Ruslar sho’rvasi 100 ml 25 2,4 1,2 1,2
Baliq sho’rva 100 ml 46 3,4 1,0 5,5
No’xotli fransuz sho’rvasi 100 ml 43 2,2 0,6 8,9
Gruzin go’shtli sho’rvasi 100 ml 75 3,1 4,5 5,5
Yashil no’xotli sho’rva 100 ml 56 3,2 1,2 11,2
Porey piyozi va lapshali sho’rva 100 ml 39 1,4 1,1 6,6
Guruchli limon sho’rvasi 100 ml 58 1,4 2,2 8,7
Go’sht va guruchli sho’rva 100 ml 34 0,7 1,1 5,2
Qo’ziqorinli bulyon 100 ml 3 0,5 0,1 0,0
Qo’ziqorinli sho’rva 100 ml 26 1,3 1,8 1,3
Okroshka – kefirli sovutilgan sho’rva 100 ml 47 3,1 1,9 4,3
Okroshka – kvasli sovutilgan sho’rva 100 ml 52 2,1 1,7 6,3
Piyoz sho’rva 100 ml 44 1,4 2,7 4,0
No’xot sho’rva 100 ml 66 4,4 2,4 8,9
Qo’ziqorinli marjon sho’rva 100 ml 43 1,6 1,2 6,4
Kartoshka sho’rva 100 ml 39 1,4 1,1 6,6
Arpali kartoshka sho’rva 100 ml 54 1,3 1,2 9,5
Lapshali kartoshka sho’rva 100 ml 48 1,3 1,0 8,4
Guruch sho’rva 100 ml 48 1,4 1,3 7,7
Nordon karamli va kartoshkali sho’rva 100 g 32 0,6 2,1 2,7
Sibir sho’rvasi 100 ml 48 1,9 1,5 6,8
Solyanka – qo’ziqorin, sabzavotlar va karam solingan ruslar sho’rvasi 100 ml 134 3,3 10,5 6,6
Solyanka - Sabzavotlar va nordon karam solingan Ruscha sho’rva 100 ml 106 3,6 7,0 7,1
Shovul sho’rva 100 ml 40 1,6 2,5 2,9
Loviyalar solingan sho’rva 100 ml 66 3,4 2,2 1,4
Ruslar nordon sho’rvasi 100 g 34 0,6 2,8 1,5
Kartoshkali ismaloq sho’rvasi 100 ml 40 2,2 0,9 6,6
Yoz sho’rvasi 100 ml 49 1,1 2,1 6,4
Tomatli sho’rva 100 ml 28 1,3 1,8 1,9
Lapshali tomat sho’rvasi 100 ml 35 1,5 1,8 3,3
Guruchli tomat sho’rvasi 100 ml 37 1,5 1,8 3,9
Qorin 100 ml 84 16,0 2,2 0,0
Ukraina borshi 100 ml 49 1,1 2,2 6,7
Sabzavotli sho’rva 100 ml 43 1,7 1,8 6,2
Loviyali sabzavot sho’rva 100 ml 46 1,6 2,1 5,2
Go’sht bilan bug’doy sho’rvasi 100 ml 57 2,9 2,2 6,4

 

Parranda go’shtining ozuqalik qiymati

Tovuq go’shti uzining xush ta’midan tashqari organizmimiz uchun kerak bo’lgan ko’p elementlarga ega. Ko’pincha uni proteinlari uchun, yuqori ozuqalik qiymati va past kaloriyaligi uchun qadrlashadi, shuning uchun ham u protein parhezining asosi deb xisoblanadi. Proteindan tashqari u bizning organizmimizni lipid, mineral tuzlar, mikroelementlar va vitaminlar bilan ta’minlaydi.

Salomatlik va go’zallik uchun parranda go’shti

Parranda go’shti nisbatan kam yog’ga ega, u asosan parranda terisida joylashgan bo’ladi. Terisiz tovuq go’shtida o’rtacha 5% yog’ bo’ladi va shuning uchun ham u kam xolesterinli parhez, kam quvvatli parhez yoki vazn tashlashni istaganlarga tavsiya etiladi. Go’sht yupqa to’qimalar tuzilishiga ega, uning yog’li to’qimalari teng to’yiltirilgan, hamda xazm qilish engil bo’lishi uchun kam bog’lovchi to’qimalarga ega. Tovuq jigari terini yaxshilovchi A provitaminining ajoyib manbasi, bundan tashqari u bizni infeksiyalardan ximoyalovchi xususiyatlarga ega.

Parranda go’shtini saqlash 

Xom go’sht yuvilib, yaxshilab quritilib keyin belgilgangan koneteynerlarda saqlanishi kerak. Go’shtni bo’laklab va paketga o’rab uni 2-3 oy muddatgacha muzlatgichda saqlasa bo’ladi.

,