• cooking

Kichik jo’xori retseplarining ichki egiluvchanligi

foydali

Sabzavot ko’rinishiga keltirasizmi yoki go’sht pishirganday tayyorlaysizmi, kichik jo’xorilar har doim o’z jozibadorligida qoladi.

Kichik jo’xori to’g’risida bilishingiz kerak bo’lgan narsalar

O’ziga xos tomoniga qaramay, kichik jo’xori bo’yicha barcha retseplar u sabzavot degan g’oyaga asoslanadi. Ko’rinishi va mazasi (oddiy jo’xori bilan taqqoslanganda juda ham farqli) oralig’idagi masofa, nima tayyorlashni hal qilishda birinchi galda mulohaza qilish kerak bo’lgan tomondir. Qo’lingizda bo’lgan eng yaxshi yechim bu kichik jo’xoriga sabzavot va yengil go’sht o’rtasidagi maxsulot sifatida qarashdir. Tabiatan ushbu strategiya ta’mga asoslanmagan va u ko’prok kichik jo’xoridan unumli foydalanish uchun tayyorlash vaqti va usulini muvofiqlalashtirish g’oyasiga qaratilgan.

… Va totib ko’rishingiz lozim bo’lgan retseplar

Quyida siz, mahorat va yaratuvchanlik orqali, oshxonangizdagi kuz oqshomini boyitadigan ikki turdagi yechimni topasiz, biroq ular tabiatan soda va osondir:

  • Ikki dona konservalangan Bonduelle kichik jo’xorisi va bir dona konservalangan Bonduelle sabzilarini olamiz. Ularni 2 sm atrofida bo’laklarga bo’lamiz. Un va sut bilan 200 g yengil oq sous tayyorlaymiz va unga shirin va biroz taqir ta’m berish uchun limon va murch qo’shamiz. Sousni aralashmaga qo’shib ustiga petrushka sepamiz.

Oddiy un (2 qism), jo’xori uni (1 qism) va zirani bir xil aralashma hosil bo’lgunga qadar aralashtiramiz. Konservalangan Bonduelle kichik jo’xorilarini ochib biroz quritamiz. Tovani olib unda saryog’ yoki o’simlik yog’ini qizdiramiz va kichik jo’xorilarni aralashmaga boritib qovuramiz. Yangi uzilgan bulg’or yoki yengil go’sht bilan uni taqdim etamiz.